29 Novemver



Softish

Natten på flygplatsen gick förvånandsvärt bra, tror vi alla har sovit riktigt gott på stengolvet faktiskt. Var bra mycket varmare och skönare än vår första natt där. Men nu sörrni har vi kommit fram till Koh Chang och vi har hittat ett sånt himla soft boende. Bungalows nära vattnet. Och själva receptionen/baren är världens mysställe. Hur gott som helst har vi det. Halvligger med massa kuddar, gitarrspelning osv osv. Mysfaktor på hög nivå. Vi har bokat två nätter här, är nog inte omöjligt att det blir några fler. Sedan ska vi troligen börja röra oss mot Kambodja. 





Jag och Jonas har 7 månader idag också, massa kärlek på det <3


Det blir inte sådär jätte bra bilder med mobilen, men det får duga tills vi lägger in från kameran, bättre än inget :))

Dykcertifikat!!

Förkylningen blev inget problem för dykningen. Dessvärre stora vågor. Spyor och illamående lite här o var. Som tur var så kunde vi flytta fram kursen. Och vet ni vad? Nu har jag Dykcertifikat! Får dyka vart jag vill i hela vida världen på 18 meters djup. Det var så jäkla häftigt, obeskrivlig upplevelse. Vi blev klara med detta igår, så det firades självklart. Kvällen innehöll rodeotjur, eldlimbo, Thaiboxning (mot varandra, Jonas-Ulrik och Kickan-Rebecka), dans, buckets, slumra på stranden o massa mer. Phi phi har verkligen varit såå bra, gillar stället stark. Att solen äntligen kom fram gjorde det hela ännu bättre. Imorse lämnade vi dock phi phi för Phuket, därifrån blev det flyg till Bangkok. Och nu är vi här igen, på våran kära flygplats som vi kan utan och innan. Det blir ytterligare en natt här, sedan drar vi vidare till Kho Chang imorgon bitti. Har hittat ett lite varmare ställe att sova på än sist gång, så vi hoppas vi får vara här. 



P.s Det är så sjukt kul att få prata engelska igen. 



Phi phi

Allt gick som det skulle. Så vi kom med bussen till Krabi i torsdags. Vi stannade där en natt, sedan åkte vi till phi phi o de andra igår. Blev en yttepytte utgång, red på en såndäringa rodeotjur ni vet. Skoj! Bestämde oss även för att ta dykcert, så det började vi också med igår kväll. Det har vi även höllt på med hela dagen idag, en massa teori och nu på eftermiddagen har vi varit i havet och gjort några övningar. Lite läskigt får jag säga, men riktigt kul! Så imorgon ska vi göra våra två första riktiga dyk, några övningar till och teoriprovet. Sen på måndag är det två dyk till, varav ett av dem är på 18 m tror jag. Det är det certifikatet är på. Dessvärre är jag rätt så förkyld, då ska man inte dyka. Så jag hoppas verkligen att det blir bättre tills imorgon. Annars blir det inget för mig och det suger verkligen, verkligen så himla mycket i sånna fall. 

Vi har fortfarande inte fått sett solen, men dem säger här att det värsta ska ha blåst över idag. Så det hoppas vi på. 

Pusselipuss 

Sjukligheter

Tidigt i tisdags morse var det meningen att vi skulle ha tagit en buss till Krabi. Men under natten började Jonas må dåligt, spydde och feber. Så vi bestämde att jag och han skulle stanna kvar för att se om vi kunde åka senare samma dag eller nästa. Medans de andra tre begav sig vidare. Det blev bättre under dagen, men sedan närmare kvällen blev det sämre igen. Så vi bestämde oss för att gå till ett sjukhus. Och då blev han inlagd. De skrämde upp oss med vad det skulle kunna vara och massa saker, var fruktansvärt jobbigt. Nu såhär i efterhand känns det faktiskt som att de bara sa vissa saker, just för att skrämma upp en. Jonas började må bättre ganska så snart efter att han blev inlagd. Igår kände han att han skulle kunna lämna, men dem ville absolut att han skulle stanna. Så, så blev det. Men nu efter drygt ett och ett halvt dygn ska vi snart få komma härifrån och om allt går som det ska, kommer vi förhoppningsvis hoppa på en buss till Krabi vid 11 idag, för att sedan ta oss till Phi phi där de andra är nu. Det är matförgiftning han fick, troligen efter att ha råkat få i sig lite kranvatten. Som tur är så har jag fått lov att vara här på sjukhuset hela tiden och sovit här båda nätterna. Det är verkligen en hemsk känsla att se någon man älskar må så dåligt. Men nu hoppas vi på att det är slut på sjukdomar. 



Full moon party

Igår var det full moon ja. Fyfan vad jäkla skoj det var! Bara bäst. Lite här och lite där, låter bilderna tala för sig själva. 










Oops


Lite update

Ligger just nu på hostelet på kho phangan (hur stavas det egentligen?!). Killarna är iväg på massage och vi ska ta oss en powernap. Bor i ett rum med 26 bäddar och vi är de enda som är här. Tråkigt och skönt på samma gång. I vart fall så hade vi en galet kul natt igår, dansade tills svetten rann. Minst sagt. Har varit rätt sega idag, så har inte gjort något särskilt. Mer än lite geocatching, vi hittade en! Googla på det ni som inte vet vad det är. Vädret är tyvärr riktigt dåligt, idag har det verkligen spöregnat, mer eller mindre hela dagen. Och det verkar som att det ska vara sånt här väder i en månad, men det hoppas vi är osant. Ikväll är det full moon party, kommer bli sjukt! Har egentligen boende här tills på torsdag, men blir nog att vi drar vidare på tisdag eller onsdag. Då troligen till Phuket, vi får se. Det är så jäkla underbart att bara ta dagen som den kommer. 
 
Pusselipuss 
 


 

Jump



Bangkok osånt.

Vi lever och är framme! 
Kom till Bangkok imorse, åkte in till stan en liten sväng. Var väl inget jätte speciellt får jag säga, men självklart kul att ha sett. Sedan har vi mest varit på flygplatsen, fick äntligen oss ett par timmars sömn på ett par väntbänkar. Natten kommer också spenderas här på flygplatsen, sedan flyger vi imorgon bitti till kho samui och därifrån tar vi färja till kho phangang. Rörigt inlägg, men lite update i vart fall. 
Har det förjäkla gött! :) 
 
P.s Vi är 6 timmar före er. 
 






And so it begins.

Då var det nästan dags. Tiden har gått så sjukt snabbt. Det har verkligen varit full rulle de senaste dagarna massa jobbiga hejdå, packning, flytta ur saker ur stugan osv osv, men det är ju så det ska vara innan en sådan här resa. Vet inte alls hur mycket jag kommer blogga under resan, men jag hoppas på att kunna uppdatera er lite då och då i vart fall. Tycker ju som bekant att det är väldans roligt att skriva.
 
I vart fall så lyfter vi från Landvetter imorgon 8.20. Mellanlandar i Stockholm, sedan raka vägen till Bangkok. Och den 27 december lyfter vi från Vietnamn till Sydney, det är mer eller mindre det som är bokat. Spännande känsla att inte veta vad som kommer hända.
 
POK
 
 
 

TESTING TESTING

 

One week, wierd.




RSS 2.0