Lite update....från BullarN

Som nog de flesta av er vet nu, så är jag hemma i Sverige igen. Detta var det nästan ingen som visste om så det blev en väldans massa överraskningar. Vilket verkligen var så himla kul och framförallt hur underbart och roligt som helst att få överraska och träffa Jonas igen.
Jag bokade min hembiljett i början av mars, så jag får säga att jag tycker jag har gjort ett bra jobb med att hålla det hemligt.
 
Jag trivdes ju som ni vet bra på mitt jobb, men jag saknade Jonas väldigt mycket. Vilket var största anledningen till att jag ville hem. Jag jobbade sista dagen förra tisdagen, ni vet den där super svettiga dagen som jag skrev om. Sedan bodde jag på hostel inne i Sydney i två nätter och så flög jag i Torsdags. Mellanlandade i Singapore och London och tillsist klockan 11 på fredag förmiddag kom jag fram till Göteborg. Där tog jag först en buss in till stan och sedan tåg till Hällevadsholm (där helt otippat Frida hoppade på i UA) och den sista biten tog jag taxi, till ett tomt hus haha.. Men efter att pappa kom hem, så blev det överaskning på överaskning. Pappa, David, Farfar, Moa, Erik, Mormor, Morfar, Mamma, Jonas, Anna och Charlie. KUL var det!
 
Det känns bra att vara hemma och återigen, så känns det väldigt bra att vara på samma sida jordklotet som Jonas. Men, det känns tomt och konstigt att resan faktiskt är över nu, har nog inte riktigt hunnit fått in det än. Det är så mycket i början när man kommer hem, allt är roligt och man är så uppe i varv. Så det tar väl ett tag att smälta och få in allt.
 
 

Svett och lite mer svett

Idag har det varit en svettig 11timmars dag. Men vi klarade oss igenom den här dagen med :). Har ridit idag igen också och det kändes som att jag hittade lite knappar, himla kul! :) 

Lite varm oså 


En måndag oså

Eftersom att jag inte umgås med någon svensk här nere så blir det ju enbart engelska. Det är väldigt kul att prata så mycket men det är otroligt svårt med "hästspråket". Det är så mycket nya ord att lära sig! Det är nästan som ett helt nytt språk känns det som haha. Men jag har ju klarat mig än sålänge i alla fall, blir mycket i stil med "okey so that thing just go on that thing and then underneath the other thing" mycket thing med andra ord. 

Dagsfärska bilder blir det med, detta är min favorit Queen Mary eller Q som hon kallas. 

Söndag

Tänker mer eller mindre varje dag på att åh detta vill jag skriva om på bloggen, tänker på hur jag ska skriva det. Men så varje kväll så bara det rinner ut i sanden tråkigt nog. Ytterligare en vecka börjar i alla fall gå mot sitt slut och denna veckan har det varit några jobbiga dagar. Bl.a. så var vi iväg på träning med fyra hästar, kände mig as nervös och stressad innan och under tiden, men sen känslan när det är klart att man faktiskt klarade av det som skulle göras är en sån jäkla go känsla. Det har varit några mer sånna tillfällen i veckan, men de mesta övergår ju tillslut till en bra känsla även om det är sjukt jobbigt under tiden. Annars går det fortfarande bra, trivs oså. Vissa saker är väl inte lika spännande att göra nu som det var i början, men så är det ju med alla jobb. Har ju snart varit här i tre veckor! Idag dock har det (är det) en jätte slapp och skön dag, bara jag och tjejen jag bor med här. De andra är på tävling, så himla skönt är det!! Vi var ute igår också hade riktigt kul, så det är en väldans tur att vi fick en sånhär dag. Var ingen höjdare att stå upp när klockan ringde vill jag lova. Jag har typ kört runt på fyrhjuling i hagarna i två timmar idag och plattat ut bajset haha, det är rätt så soft. Köra runt och lyssna på musik. Försöka få lite färg, vilket jag inte verkar kunna få längre. Har verkligen tappat all färg jag hade, det var väl i och för sig ett bra tag sen den började försvinna. Solen verkar i alla fall inte gilla att ge mig färg längre, förutom i nacken där jag har en as snygg bonnebränna, de ni!! Får väl skylla på att det regnade nästan konstant hela min första vecka. 

Från idag

Och från igår 
Day off

Idag har jag haft min lediga dag för veckan och även denna spenderades i Sydney och en sväng på Bondi :) Hej igen

Det är här jag är och jobbar föresten :) 
www.tinneyeventing.com

Och en pic from today 8 Mars 2014

Ligger just nu i en soffa i hästlastbilen påväg hem från en hopptävling. Var jätte nervös innan vi åkte och det har varit lite jobbigt, mycket att tänka på! Men jag överlevde ju detta med, nu är det ca två timmars körning hem = slappistid här bak i soffan. 
Annars så går det fortfarande bra, måste säga att jag trivs väldigt bra med att jobba med hästar. Självklart för den enkla anledningen att jag ju faktiskt tycker om hästar, men trivs också himla bra med ett jobb som man får röra sig på, vara ute, det alltid finns saker att göra osv. Tycker också som sagt väldigt bra om dem jag jobbar tillsammans med! Tjejen jag bor tillsammans med är ledig hela helgen, så är helt ensam i vårt lilla hus i några dagar. Har ingen koll på dagarna alls, känns inte som helg och vardag, utan typ som att det är torsdag 7 dagar i veckan. Oftast så är ens lediga dag i början av veckan, så får väl se vad jag ska hitta på nästa vecka på min lediga dag. 

Såhär ser det ut utanför vår dörr

Workiwork

Hello allesammans 
Jag har nu gjort fem arbetsdagar här på gården. Och vet ni vad? Det har faktiskt gått mycket bättre än förväntat. Jag jobbar tillsammans med två jätte trevliga tjejer, varav en som jag bor med. Det är väldigt skönt. Dagarna ser ungefär ut såhär, börjar vid 7 och kör runt med fyrhjuling och ger hästarna mat samt kollar igenom deras ben. Frukostrast. Sen är det ta in hästar, borsta, göra iordning, spola av osv osv. Om tid finns är det sen lunch. Efter det så är det "arbeten" runt i kring, är olika från dag till dag. Tillsist så är det dags för matrunda igen, kolla igenom benen osånt. Sen om vi är klara med alla arbeten som skulle göras för dagen, så kan vi oftast sluta runt ca 17. Det känns nästan som att det skulle kunna vara vilket svenskt ställe som helst, men så helt plötsligt flyger det förbi en jätte färgglad fågel, något konstigt kryp eller som min första dag då satt det en wallaby i en av hagarna. 
Idag så fick jag testa på att rida en av hästarna! Inte någon av topphästarna såklart, men ändå, och det var verkligen så himla skoj att rida igen. En av dem jag jobbar med höll lite lektion för mig. Hon har berättat att hon var med som hästskötare på OS i Athen och där bytade hon till sig en av svenskarnas jackor för att den var den snyggaste av alla länder. Känns bra haha. 

Imorgon så har jag en day off, så jag tror jag ska ta mig till tågstationen och åka in till Sydney. 

Jag har det bra i alla fall, förutom att jag saknar Jonas fruktansvärt mycket. 
Kramis


RSS 2.0