3 months to australia

Inatt kom det upp på min mobil " 3 months to australia". Shit. Om tre månader kommer jag äntligen få vara i Australien, landet jag har viljat åka till så länge jag kan minnas. Känns så sjukt, att det faktiskt är på riktigt! Att jag ska dit. Vad som känns ännu sjukare är att innan dess har jag hunnit besöka 3 eller 4 länder i Asien. Kommer få världens bästa sista månader på 2013, helt klart. Oh no. Stop.

Vi människor. Vad är det egentligen som gör att vi är så jäkla olika? Födds man till den man är eller spelar andra saker in? Såsom familj, vänner, miljö osv osv. Varför har vissa bra självförtroende medan andra gör allt för att hitta fel med sig själva? Varför är vissa duktiga på saker som andra är dåliga på och vice versa? Varför är vissa starka i sig själva medan andra är väldigt lättpåverkade av andra? Varför fastnar vissa i beroenden? Varför trivs vissa på ett ställe som andra hatar av hela sitt hjärta? Varför klickar vissa människor medan de finns dem som knappt kan vistas i samma rum? Varför är världen så orättvis? Vi har det så sjukt bra i Sverige. Varför finns hemskheter som cancer? Varför händer olyckor? Varför finns det människor som vill skada andra? Det är intressant ändå, alla människor i hela världen och det finns ingen som är precis som dig eller mig. Lika intressant som att det finns dem som är så sjukt lika varann. Svaret på alla varför är ju givetvis just det, att alla är olika. Men frågan kvarstår ändå, varför är vi det? Det är i alla fall en himla tur att vi är så olika. Svar på alla hemskheter finns väl inte och kommer nog dessvärre aldrig finnas. Tyvärr. Men vet ni vad som är mest intressant? Att jag helt plötsligt som ur tomma intet blev super duper sugen på mannagrynsgröt med smörhåla. Som en blixt från himmelen kom suget. Varför gjorde det de? Nej. Det ballar ur. Mvh En som alltid tänker lite för mycket.

Canon baby, uhh yää.

Jag och Jonas, vi har köpt en kamera! Så himla skoj va! :D
 
Första bilden fick självklart bli på de två ytterst glada ägarna
 
Sen så hade jag med mig den på en liten morgonpromenix imorse också. Det värsta rök på sjön, coolt var det. Kamerakunniga folk, får hemskt gärna göra sig hörda och hjälpa oss att lära om denna lilla fantastisk roliga sak.
 
 
 
 

Vaccination - check

Idag var jag och tog sista twinrix sprutan och hämtade ut ducoral. När jag skulle betala säger hon ett pris som är ungefär tredubbelt mot vad jag hade på mitt kort såhär i slutet av månaden och givetvis då även tredubbelt mot vad jag trodde att det skulle kosta. Jag trodde ju att man hade betalat för båda sprutorna första gången, men så var det ju såklart inte. Som tur var så hade jag min dosa i bilen så fick så snällt gå därifrån, flytta över pengar från sparkontot och sedan glatt komma in och säga "nu är jag rikare minsann". Fast så glad var jag väl inte. Men sista vaccinationen avklarad i alla fall, bara malariatabletter som ska hämtas ut. Skönt, skönt.
 
 

Sweater Weather

Sitter ihopkurad i soffan, invirad i en filt och med en stor kopp varm choklad i händerna. Tillsammans med min andra halva, Jonas. Lyssnar på regnet som smattrar mot fönstret och tillsammans med knastret från kaminen så blir det en vädlig mysfaktor. Regnet alltså, och regnet ja det är väl inte så pjåkigt egentligen, inte dagar som denna i alla fall. Och är hösten verkligen så grå? Kollar ut, inser att nej, hösten är väl för tusan inte grå. Gräset lyser fortfarande grönt, löven skimmrar i grönt, gult och oranget möjligen lite rött också. Blåser gör det också, lixom piskar. Fast vid närmare eftertanke är det ganska fint att se på grenarna, löven som följer med i vinden. Som små bjälror. Tillbaks till kamien då, finns det något bättre än levande eld? Tror faktiskt inte det.
 
Detta var då inte sanning, den bistra sanningen kommer här och nu. Ihopkurad i soffan sitter jag, invirad i en filt. Men ingen stor kopp varm choklad, för jag har ingen mjölk. Jonas, han är inte här. Han lämnade mig tidigt imorse för jobb. Känner mig bakis, fast det var nyktert igår. Jag fryser röven av mig för att jag är för lat för att gå ut och hämta ved till kamien, mest vill jag inte gå ut för att det regnar så himlans mycket. Det öser verkligen. Ser ju nästan inte ut pga dropparna på fönstren, inga mysiga regndroppar som smattrar. Blåser gör det ju också som sagt, vilket bara gör det hela ännu värre, ännu gråare. För visst känns hösten väldigt grå en dag som denna? Himlen grå, sjön grå, dimma grå. Fast å andra sidan, hade jag orkat hämtat ved, haft Jonas här, haft möjlk så hade jag nog genast kännt att detta var en mer mysig dag. Men som ni nu vet så är jag ju lat, har inte Jonas hos mig och ingen mjölk.
 
Fast vem bryr sig, jag ska ju ha sol o varmt i flera månader. Och detta, sol och varmt startar om närmare bestämt femtiotvå dagar. Det är minsann inte långt det.
 
 Fall in NYC 2011
 

Time flies once again

Nu vart även flyget från Vietnamn till Sydney bokat, så jäkla gött!
Det som är kvar innan nu är;
* Visum till Kambodja
* Göra klart vaccinationen
* Småsaker som måste köpas, typ myggnät och diverse sånna saker.
 
Så det börjar ta påt minsann, känns väldigt bra får jag säga. Det är ju mindre än två månader kvar tills det är dags för oss att dra nu också. Helt sjukt vad det går snabbt. När man kollar ut genom fönstret idag, så blir det ju inte precis så att det känns mindre härligt att åka.
 
 
 

New Year's Eve in Sydney, fucking awesome

Då var boendet i Sydney efter många om och men äntligen bokat!! Tänka sig att lilla jag återigen ska få vara med om något så stort, fira nyår i Sydney tillsammans med några av mina absoluta favoritpersoner. Kan ju inte bli annat än helt fantastiskt!
 
 

Kärlek

Jag är kär. Jag är så himla kär i min Jonas. Han får mig att må bra. Vi har roligt och skrattar tillsammans. Vi kan prata om allt. Han är fantastisk och helt underbar på alla sätt och vis. Jag är så glad att jag har hittat honom, känner mig lyckligt lottad. Att få vara tillsammans med honom och ha han i min närhet är det bästa jag vet. Finns inget bättre. Trodde inte ens att man faktiskt kunde vara såhär kär som jag är, men det kan man visst. Och det känns fortfarande som att det växer starkare varje dag. Det var nog det jag ville ha sagt, att jag är så galet kär i Jonas, min Jonas.

Hoppas, hoppas osådant däringa.

Då var ytterligare en sak avklarad till resan:
 
* Working Holiday visum till Austarlien - Check
 
Det som är mest panik att boka nu är boende i Sydney öve nyår. Vi träffades allihopa förra veckan och skulle boka ett som vi hade kollat in lite, så går vi in så står det: FULLT - senaste bokningen gjordes för två timmar sedan.
Seriöst, hur surt på en skala 1-10 egentligen, en fett definitiv 10:a!!! Det är minsann inte lätt att hitta boende där vill jag lova för en hyfsad peng. Men, vi har fortsatt att leta såklart och idag ska vi förhoppningsvis få svar från en, via airbnb. Där folk hyr ut sina lägenheter/rum. Det vi hoppas på nu verkar nästan för bra för att vara sant, men jag hoppas ändå. Jag hoppas som bara den, alltså väldigt mycket hoppas jag.
 
Något i den här stilen glad kommer jag bli om vi får det boendet osådant. Och då, då är jag glad må ni tro. Fast det är väl ingen hoppas (heheh hoppas) jag som kan ta miste på min glädje i denna bild.
 
 
RSS 2.0