Buss hit o dit

Vi bestämde oss för att hinna med Laos också, så där är vi nu. I Prakse (tror det heter så). Planen var inte riktigt att vi skulle hamna här, men så har det blivit. Vi åkte från Siem Reap tidigt igår morse,  vid 04.30. Våran första buss var fruktansvärd rent ut sagt, liten och trång som satan. Trötta och hungriga var vi. Och på världens skumpigaste väg. Jag och Rebecka gjorde ett försök att lägga oss längst bak, kanske inte det smartaste. För där flög vi typ upp till taket och sätena var hur smala som helst, så var det inte upp i taket vi flög så rullade vi istället av. Men det var rätt roligt ändå, eller väldigt roligt faktiskt haha. Det hela slutade i alla fall med att jag la mig raklång på golvet och Rebecka i ett säte framför. Sedan var det dags att byta buss, vilket vi inte hade någon aning om att vi skulle göra. Men vi fick ju så vackert hoppa av såklart, tänk vad dem kan lura en egentligen. Man vet ju ingenting. Är dock väldans glad att vi fick byta buss för efter 20 minuter kom den där, riktigt svävade ståtligt fram på vägen, majestätiskt lixom. En stor buss, med sköna säten som man kunde fälla bak. Dem visade dessutom film. Allt gick bra vid gränsövergången. Sen började det bli lite mer problematiskt. Vi hade bokat biljett till "4000 Islands" och när vi väl kommit fram efter 14 timmar så säger dem att "Nä men det går ingen mer båt ikväll". Nehe, vad skulle vi göra då då? Mitt ute i ingenstans. Vi bestämde oss i alla fall för att vi skulle åka till Prakse och sen nu idag ta nattbuss till Huvudstaden och hoppa över 4000 Islands. Så vi bokade det, men när vi bokat så säger dem att "jo men det går visst båtar ikväll, bara inte till just den ön". Massa konstigt, men bestämde oss ändå för att åka till Prakse, en skräck minivan tur på ca 2 timmar. Det var rent ut sagt hemskt får jag säga, killen som körde kunde inte engelska, han kan max ha varit 15 år, hade inte på någon fläkt så framrutan var helt igen immad, han verkade väldigt trött, det gick kor/hundar/folk på vägen, han körde med helljus hela tiden. Så ni kan tänka er lättnaden när vi äntligen kom fram. Men fram kom vi ju och allt gick ju faktiskt bra. Idag har vi inte gjort någonting, bara legat på rummet, ätit och nu ligger vi nere vid receptionen. Så det här har verkligen varit en riktig mellanlandningsdag, eller något i den stilen. Därav det här tråkigt långa inlägget, ni vet lite rastlösa oså. Om två timmar kommer bussen som ska ta oss till Vientiane. Hoppas det är en riktigt päsarbuss, ska ju vara en sovbuss.

Såhär sov Jonas igår i alla fall. 

Kommentarer
Kristina Karnström

Härligt att följa dina beskrivningar av er resa, önskar ibland att man var 20 år!

Svar: Vad roligt att du läser! Det är allt en väldigt bra ålder den här får jag säga :) :).
Josefin Hansson

2013-12-11 @ 21:17:12
Renée

Hej ! Det känns som ni har åkt jääääääääääätttttttttteeee långt och sett o upplevt hur mycket som helst :-) på för mig så kort tid! Ni är helt fantastiska!!
Fortsatt god tur,följer er med spänning och glädje!!
Kram till er alla!

Svar: Det har blivit en ganska så lång bit ja ;). Och har hunnit uppleva en hel del, riktigt mycket när man tänker efter :) :). Idag är det fyra veckor sedan vi åkte, det går snabbt! Tack så mycket :D Kramkram
Josefin Hansson

2013-12-11 @ 22:50:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0