Lite mer buss och lite tubing

Den förra bussturen jag skrev om är ingenting mot den vi nyss gjort. Igår vid 1.30 pm påbörjade vi våran resa från Vang Vieng mot Danang i Vietnam. Vi kom till gränsövergången runt 12 igår natt, där stod vi stilla i sex timmar, det var väl stängt under natten tror jag. När vi väl hade kommit in i landet och skulle tillbaks till bussen, så var den borta. Det regnade, var dimmigt och kallt som fan. Försökte få förklarat vart bussen var, men det blev mest bara skriksvar på Vietnamesiska (?). Som tur var så var vi väl en sisådär 15 stycken och tillslut kom vi underfund med vart vi skulle gå. Vi gick och vi gick på en lervällingsväg, flipfloppen fastnade och det skvätte upp lera längs hela benen. Men tillslut hittade vi bussen och efter att ha fått visat passen två gånger till var vi back on track. Sen åkte vi från ca 8 till 19 utan mat och med bara ett stopp för toa. Det var ett gäng döva som var med bussen också, en av dem satt framför oss. Han var tourguide för gruppen, jätte snäll och hjälpsam mot oss hela resan. Det är häftigt tycker jag, att en människa som är döv är så himla hjälpsam och utan att tveka försöker ta kontakt. Vi kallade honom bumlingen. Vi blev lurade att betala ytterligare pengar för en taxi som tydligen hämta upp oss när vi blev avsläppta. Men vi blev avsläppta mitt på en stor väg och bussen började små köra innan vi alla ens hade hoppat av. Och där fanns ingen taxi såklart. Löste det på egen hand och nu är vi äntligen på ett hotellrum, blev en lyxnatt inatt. Nu är klockan närmare 1, alltså snart 36 timmar sen vi började resan. Så ska bli jäkligt gott att sova nu! Har bussat över hela Asien känns det som haha, men billigt är det. Huvudsaken det. 

I Laos så gjorde vi ju tubingen som jag skrev. Man flyter i ringar i en flod och stannar upp på barer längs vägen. Det var galet roligt, hade verkligen super kul!! Är absolut top 3 på resan so far. 

Kommentarer
Kristina Karnström

Gott att höra från er, förstår att ni haft det strapatsrikt det senaste dygnet! Det viktigaste är att ha kul eller? Upplevelser ni aldrig glömmer! Kram på er alla och sköt om er.

2013-12-14 @ 19:47:23
mormor

Vilken resa Ni gjort tur att Ni är tillsammans allihop.Kram :)

2013-12-14 @ 22:00:38
Anonym

Vilken resa Ni gjort tur att Ni är tillsammans allihop.Kram :)

2013-12-14 @ 22:01:57
Mamma

Vilket äventyr!!!! Vad mycket olika saker ni får uppleva :))
De är så spännande att följa er på resan :))
Kram kram

2013-12-15 @ 10:10:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0